Vad kostar din älskling?

|18/01, 2018

Vad kostar din älskling?


Det finns många anledningar till att laga. Tidigare har vi pratat mycket om dina kläders påverkan på miljön, vad lagningarna under 2017 har gett för resultat och värdet av det (och det är ju ganska stort). Men det vi inte har pratat om är dina kläders värde för dig. 

Ett klädesplagg kan ha ett högt värde, mer än siffran som står på prislappen. Till exempel de där favoritjeansen, turskjortan eller superväskan där du får plats med precis allt. 


Själv har jag en blårandiga skjorta som jag verkligen älskar. Den har blivit min absoluta favorit att ta på när jag ska hålla presentationer, gå på viktiga möten eller bara när jag har en dålig hårdag. Trots att jag har fler liknande skjortor så är det alltid den som jag packar ner när jag ska iväg. Den är riktigt bekväm och jag blir liksom trygg i den. Ytligt? Kanske det. Men jag är helt säker på att du som läser detta kan känna igen dig. 


Skulle min blårandiga skjorta nu gå sönder, så skulle jag alltid kunna gå och köpa en ny. Men det vill jag inte. Skulle min skjorta gå sönder så skulle jag laga den. Min blårandiga skjorta har ett högre värde än summan på prislappen, för mig. Lagar jag den kan jag ju fortsätta känna mig trygg och bekväm på framtiden möten, under presentationer eller när jag ska resa iväg. Och då är det ju ett plus i kanten att jag faktiskt sparar miljön samtidigt. 


Vad har du för favoritplagg?


/Sofie på Repamera

Läs gärna också:

- Rädda världen med dina favoritbyxor

- Tre tips på hur du sparar i januari