Så kan du stötta cirkulära företag

|23/07, 2020

Så kan du stötta cirkulära företag

Som du säkert redan vet, och som vi pratat om i tidigare blogginlägg - Att konsumera cirkulärt gynnar både plånboken och planeten.

Inte nog med det. När du stöttar lokala cirkulära företag, såsom skomakaren runt hörnet, bidrar du även till ett dynamiskt samhälle då dina pengar stannar i närområdet. Bra för alla (förutom nyproduktionen).

Men såhär efter semstertider så kanske du håller lite hårdare i slantarna - right? Det finns mycket du kan göra förutom att "vote with your wallet" för att stötta cirkulära företag: 

1. Checka in

Lägg upp en bild på dina sociala medier när du besöker en cirkulär hjälte, och checka gärna in så det blir lättare för dina kompisar & följare att hitta dit.

2. Skvallra

Om du använt dig av en cirkulär tjänst - tipsa dina vänner om det. Rekommendationer från vänner är den mest trovärdiga reklamen som finns. Om en kompis frågar dig om var man kan köpa något, se det som ett guldläge och tipsa om var man kan laga, hyra & köpa begagnat istället för att köpa nytt.

3. Recensera

Om du vill att fler, även dem som du inte känner, ska bli tipsade om ett grymt cirkulärt företag så kan du enkelt hjälpa till genom att skriva en recension på företagets Facebook eller på Google Maps. Skriv nån mening om varför du var nöjd med din kundupplevelse. Genom din recension hjälper du fler att hitta företaget och välja cirkulärt.

Här är lite tips från Google om hur man skriver bra recensioner!


En guide med lokala cirkulära företag

Behöver du tips om lokala cirkulära initiativ där du bor? Missa inte vår guide med lokala cirkulära företag och var gärna med bidra gärna med dina egna tips om skomakaren på hörnan, butiken som hyr ut klänningar eller second-hand butiken med de mysiga caféet. 

LÄS GUIDEN: SUPPORT YOUR LOCAL CIRCULAR