5 regler från Grynet - minns du henne?

|14/02, 2018

5 regler från Grynet - minns du henne?

Minns du Grynet? Hon som var klokast i slutet av 90-talet och fick en av de längsta intervjuerna med Zlatan? Hennes främsta motto var att ”ta ingen skit” och för mig som då var tonåring blev hon en viktig förebild för att stå upp för mina åsikter och framtidsdrömmar. Tyvärr finns inte Grynet längre men hennes lagar känns lika viktiga idag och kan omsättas på just det området du tycker är viktigt! Som kläder och konsumtion till exempel. Kolla här! 

1: Lagom suger! 

Jag vägrar att kompromissa i de val jag gör. För mig är inte lagom nog utan vill jag förändra någonting så ska det vara ’all in’. Vill du handla schysst så ska det vara schysst hela vägen. Lagar du dina kläder så ska det inte bli lagom bra. Det ska bli snyggt, hålla länge och dessutom vara enkelt.

2: Man blir kär i vem man vill! (Alla hjärtans dag-bonus)

”Ingen kan bestämma eller får tala om för en vem man är kär i! Kärlek är en känsla som varje människa har i sig. Tänk om nån sa att det var fel att vara hungrig eller kissnödig! Helt sjukt!” -Grynet

3: Man bestämmer själv vad som är snyggt och coolt! 

Jag glömmer aldrig mitt första second hand-köp. En mörkgrön manchesterkostym som satt som en smäck! Ingen annan tyckte den var tjusig, men vad gör väl det? Jag tyckte jag var hur snygg som helst och sparade en hel del skit, pengar och energi på att bära det någon annan inte ville ha. Det jag inte visste då, men lärt mig nu, är att genom att handla begagnat sparas 70 % av ett plaggs totala miljöpåverkan (då produktionen har en intensiv energi- och vattenåtgång).
Källa: Avfall Sverige http://bit.ly/2ErPAT2)

4: Det kan aldrig bli för mycket glitter! 

Glitter i vardagen är ju det allra bästa för att få en på gott humör, men behöver det ha med ökad konsumtion att göra? Vardags-glitter som håller i längden är helt klart en öl med en vän, ett biobesök eller en tur till ditt lokala kallbadhus.
Sen finns ju Glitterbyrån, som gör Sveriges fester lite roligare genom att glittra besökarna. Checka deras Facebooksida:  https://www.facebook.com/glitterbyran/

5: Ta ingen skit! 

Varken din egen eller någon annans. Textilindustrin är en förbaskat skitig industri och ingen ska behöva ta del av den skiten. Varken du som bär kläderna eller de som producerar skiten. Såå bra att det finns så många  alternativ till nykonsumtion idag. Du kan ju till exempel handla second hand där mycket av kemikalierna i kläder och skor redan tvättats bort.