UTMANING: Kommer favoritshortsen kunna lagas?

|15/05, 2020

UTMANING: Kommer favoritshortsen kunna lagas?

Ibland gör det ont. Som när ens favoritshorts är sönder..

Det hände mig när jag gick igenom min vår- & sommargarderob, och plockade fram mina älskade Mussepigg-shorts. När jag skulle prova dem så hände det som inte får hända. Det blev en jättestor reva - på framsidan dessutom. Jag la först bara shortsen åt sidan och försökte glömma vad som hänt. Tills en varm dag i maj, när jag bestämde mig för att skicka in en utmaning till skräddarna på Repamera! Läs om min kundresa här nedan:

Det blev en stor reva på jeansshortsen på framsidan.


STEG 1: GÖR EN BESTÄLLNING 

Första steget var att göra en beställning på Repamera.se, jag valde 1-2 lagningar av shorts och att få en Repamera-påse skickad hem till mig. Det dröjde inte länge förrän en ihopvikt lila påse låg i brevlådan!


STEG 2: PACKA OCH SKICKA KLÄDER

När jag fick hem påsen så upptäckte jag att påsen var större än vad jag trodde, och började fundera på om det fanns något mer jag kunde laga. Jag kom på att jag har ett fint set med kavaj och byxor från Carin Wester, där byxorna har gått sönder i grenen. Så tråkigt! Jag hade dessutom lagat dessa byxor en gång innan, och hade faktiskt gett upp hoppet om dem när de gick sönder igen. Men varför inte försöka och även ge byxorna en andra chans?

Jag gick in på Repameras hemsida och gjorde en beställning på 1-2 lagningar av byxor. Med rabattkoden EXTRAPLAGG slapp jag att betala frakt eftersom byxorna fick plats i påsen som jag redan hade fått. Så smidigt och smart! 

När båda plaggen var packade i den lila påsen, så gick jag med den till mitt närmaste PostNord-ombud och lämnade in paketet. Nu var det bara att vänta.


STEG 3: HÄMTA UT DITT PAKET

Det tog inte många dagar innan jag fick ett SMS från PostNord om att jag kunde hämta ut mitt paket. PostNord har numera en app som gör det smidigt att få sin avi direkt i appen när man ska hämta ut sitt paket. STEG 4: NJUT AV DINA LAGADE KLÄDER

Skräddaren Macheal som hade lagat mina kläder, hade packat dem i samma påse som jag hade skickad iväg dem i. Jag uppskattar verkligen att Repamera återanvänder påsen istället för att använda en ny. Där med ett sidenband runt sig låg mina lagade jeansshorts och mina byxor som jag trodde hade varit bortom räddning. Man kan knappt se lagningarna och mina favoritplagg har fått nytt liv. En sak som jag har lärt mig är att verkligen det mesta går att laga, och att man inte ska ge hoppet om sina favoritplagg i första taget.

Före- och efterbild på jeansshortsen med en jättestor reva. Lagningen syns knappt!


Före- och efterbild på byxorna som har blivit lagade i grenen.