Den Cirkulära Röda Mattan

|18/02, 2020

Den Cirkulära Röda Mattan

Ja det kanske har vart svårt för många att missa men ”award season” i det glamorösa Hollywood har vart i full gång den senaste veckorna. Hela filmbranschen har samlats och tagit emot de största priserna som filmvärlden har att erbjuda. Men det är inte bara talangfulla filmskapare & skådespelare som står i fokus, även kläder får sin beskärda del av uppmärksamhet.
Vi noterade en specifik trend som vi vill fokusera lite extra på, nämligen de cirkulära outfitsen på röda mattan - Häng med!

Oscars-mattan i år var det flera stjärnor som bestämde sig för att tänka lite extra på hållbarhet och cirkulation. Uppkomlingen Kaitlyn Dever bar en hållbarhets-certifierad klänning från Louis Vuitton (certifierad av Red Carpet Green Dress).

Image may contain Kaitlyn Dever Clothing Apparel Fashion Human Person and Premiere

PHOTO: GETTY IMAGES

Andra som inte fixade fram ett cerifikat valde att fokusera på den växande vintage- trenden Skådespelarna Margot Robbie och Penelope Cruz bar båda vintage Chanel, Robbies klänning från 1994 och Cruz klänning från 1995.   

Image may contain Margot Robbie Fashion Human Person Premiere Red Carpet Red Carpet Premiere Clothing and ApparelImage may contain Penlope Cruz Clothing Apparel Fashion Robe Evening Dress Gown Human Person and Premiere

PHOTO: GETTY IMAGES

Den prisbelönta skådisen Olivia Coleman, fick som många andra innan henne, en ”sustainable” klänning från det veganska klädmärket Stella Mccartney

Image may contain Premiere Fashion Red Carpet Red Carpet Premiere Human and Person

PHOTO: GETTY IMAGES

Och vi får ju självklart inte glömma killarna. Joaquin Pheonix, hyllad och prisbelönad efter sin roll i Joker, klädde sig också i Stella Mccartney. Den smoking han bar under Oscars galan användes inte endast här utan genom hela award season, det går tydligen att använda plagg fler än en gång.

Image may contain Sunglasses Accessories Accessory Suit Coat Clothing Overcoat Apparel Tie Footwear and Shoe

PHOTO: GETTY IMAGES

Förhoppningsvis är denna eco-vänliga trend på röda mattan något vi får se mer av och vi hoppas att kändisarna fortsätter att uppmuntra second hand, eller i deras fall återanvändningen av miljon-belopps-klänningar, men alla måste vi börja någonstans och vi gillar den nya riktning Hollywood tar.


Vill du läsa mer om hållbarhet på röda mattan kan du läsa om det här:

https://www.businessoffashion.com/articles/news-analysis/sustainability-oscars-louis-vuitton