3 tips på hur du sparar i januari

|5/01, 2018

3 tips på hur du sparar i januari


Under jul har jag tagit tillfället i akt att fundera på vad januari innebär, mer än Repameras födelsedag såklart. Januari är ju vad man brukar kalla för årets fattigaste månad. Så här kommer några enkla tips på hur du både kan spara och samtidigt hålla dina nyårslöften under denna plånboks-tomma månad. 


  1. Spara 11.000
    Visste du att det krävs 11.000 liter vatten för att tillverka ett par jeans? ETT PAR. Nu tänker du säkert “Näää, det kan ju omöjligt vara sant”. Men tänk dig resan: Producera bomull på en plantage tillverka materialet - sy, färga och tvätta brallorna - skeppa till butik på andra sidan jorden där du köper dem. Om du istället lagar dina jeans så sparar du alltså 11.000 liter. Hur mycket vatten har du i din garderob?

  2. Dra ner på kilona
    Varje år avger svenskar nyårslöften om hur de ska gå ner i vikt. Därför tänker jag nu ge dig världens enklaste och snabbaste tips för att dra ner på kilona. Jag lovar, det är busenkelt! Är du redo? Här kommer det: En ny lädersko ger en resursförbrukning på 31,4 kg, medan ett byte av den trasiga klacken på samma lädersko bara ger en resursförbrukning på 0,6 kg. Enkelt va?

  3. Plånkan is at home
    Kör en Ove Sundberg hela januari, och glöm plånboken hemma resten av månaden.


Allt gott!
/Sofie på Repamera


Läs gärna också:

- Den fantastiska dragkejdan

- 3 tips på hur dina höstskor håller sig fina och fräscha