3 tips på hur dina höstskor håller sig fina & fräscha

|9/11, 2017

Hösten är här med mys och kyla, och med det så är det dags att plocka fram höstskorna igen. Här kommer 3 enkla knep hur du snabbt och smidigt får skorna i toppform och hur du gör för att de ska hålla längre.


1. Snygga skaft
Har du också ett par snygga stövlar att vandra in hösten i? För att behålla stövelns form och för att inte skaftet ska bli fult så behöver skorna ordentligt med stöd. En enkel lösning är att du stoppar ner en pet-flaska i varje sko, så håller dina höststövlar sig fina mycket längre. 


2. Prepp inför smuts
Fukt, smuts och lera är inget ovanligt att trampa omkring i, i hösttider som dessa. För att skydda dina skor rekommenderas skokräm, impregnering och behandlingar av alla dess olika sorter och slag. MEN, det du troligtvis inte vet är att om du värmer upp skon innan du börjar, exempelvis med en hårfön, så går behandlingen in bättre och materialets hållbarhet bevaras. 


3. 2 dl svett om dagen
Innersulan i din sko är till för att skapa en god passform och för att ge din fot stöd och komfort. Men dina sulor tar mycket stryk. Visste du att du i genomsnitt svettas cirka 2 dl från fötterna, varje dag. Använder du iläggssulor så kan du ta ut och lufta dem, och de flesta går även att handtvätta. Därmed förlänger du både original-sulans livslängd och kvalité.
 

/Sofie på Repamera


Läs gärna också:

- 5 tips på hur dina jeans håller längre

- E-reparation är det nya gamla